Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

E-BIKE (PEDELEC)

MI IS AZ AZ E-BIKE?
MINT AZ ELSŐ BRINGÁD - CSAK KICSIT MÁS.

Semmihez sem fogható érzés a Shimano STEPS e-bike-ot hajtani. A dombok egyszer csak síkká válnak, a várost kisebbnek érzed. Ahová eddig csak autóval értél el, oda most egy kellemes és szórakoztató tekeréssel is eljuthatsz. A Shimano-nak közel 100 éves tapasztalata van már kerékpáralkatrészek fejlesztésében és gyártásában. Igazából bármelyik kerékpár el tud vinni téged az úton, de csak a STEPS adja meg az erőt, hogy újratöltsd szenvedélyed a bringázásban.
 

Rendezés:

 

A pedelec kerékpároknál többféle megoldás létezik a rásegítésre. A legolcsóbb az első kerékbe épített agymotorok, amelyek még nagyon kezdetlegesek, és kizárólag aszfalton való tekeréshez ajánlottak. Ezek még igen egyszerű modellek, manapság már egyáltalán nem találhatóak ilyen jellegű pedelec kerékpárok a márkás gyártóknál. Egy kicsivel szerencsésebb megoldás a hátsó kerékbe épített agymotor, amit szintén inkább aszfaltos felhasználásra javaslunk. Számos nagyobb gyártó még használja ezt a fajta pedelec rendszert, de a legelterjedtebb - és véleményünk szerint egyben a legjobb megoldás - a középmotoros rásegítés. A középmotoros rásegítésnél a bringa súlypontja teljesen ideális helyen helyezkedik el, így jobb irányíthatóságot kapunk, és még jobban úgy érezzük, hogy egy „hagyományos” bringa van alattunk (a súlyát leszámítva).

Gyakorlatilag a jelen pillanatban 2 gyártó van, aki a piacot uralja, így a legtöbb kerékpárgyártó vagy Bosch, vagy Shimano STEPS rendszert építi be a kerékpárjaiba.