Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

E-BIKE ÁLLAMI TÁMOGATÁS

ELEKTROMOS KERÉKPÁR VÁSÁRLÁS PÁLYÁZAT - EBIKE, PEDELEC KERÉKPÁR ÁLLAMI TÁMOGATÁS

Új információk érkeztek az elektromos kerékpárok támogatásáról!

Nem rég jelentették be, hogy az első pályázási időszak november 23-tól 27-ig tart, ezt követően havi rendszerességgel nyújthatják be a jelentkezéseket egészen 2021. október 29-ig vagy a rendelkezésre álló 1 milliárd forint keretösszegig.

A pályázat célja a kerékpárral munkába járók számának növelése ezzel elősegítve a települések légszennyezetségének a csökkentését.  A támogatás kizárólag új elektromos rásegítésű kerékpárokra igényelhető. A pályázaton való részvételhez feltétel, hogy magyarországi lakhellyel rendelkező magánszemély legyen, online ügyfélkapu(ezen keresztül történik a pályázat leadása) és adószám, illetve a pályázat benyújtásától számítottan visszamenőleg legalább 3 hónapos munykaviszony szükséges.

A pályázaton elnyerhető támogatás pedálszenzoros kerékpárok esetén legfeljebb 90.000.-ft. Ebben az esetben a kerékpárok maximum 400.000.-Ft-os bruttó eladási árig pályázhatóak és a támogatás nem lehet több mint a kerékpár vételárának az 50%-a.

A nyomatékszenzoros kerékpárok esetén legfeljebb 150.000.-Ft a támogatás. Itt a maximum eladási ár bruttó 900.000.-Ft és szintén maximum a kerékpár vételárának az 50%-ra lehet igényelni a támogatást.

A támogatással beszerezhető elektromos rásegítésű kerékpár maximum 1 lehet. Azaz ha egy családba több e-bike-ra is szükség lenne akkor minden személynek külön-külön kell pályáznia a támogatásra.

A támogatást a támogató(IFKA) az elszámolás jóváhagyását követően a regisztrált kereskdő részére folyósítja.

Jelenlegi kiírás szerint a támogatott kerékpárok 250W vagy annál kisebb teljesítményűnek kell lennie, legalább 26" kerékméretnek kell lennie, maximum 25km/h-ig segíti a kerékpárost, a kerékpár tömege maximum 30kg, a kerékpáron gázkar nem lehet és ólom mentes akkumulátorral szereltnek kell lennie.

A beszerzés időpontjában érvényes bruttó vételáron felül más költségek nem számolhatók el mint pl. kiegészítő lámpa, kosár/csomagtartó, pótalkatrész, kerékpáros sisak és ruházat stb.

Az pályázati kiírás bővebb információval a következő linken érhető el:

https://elektromobilitas.ifka.hu/medias/4/zfr-d-a-2020_1sz_mad_20200610.pdf

A pályázati portál pedig a következő linken érhető el:

https://elektromobilitas.ifka.hu/medias/4/zfr-d-a-2020_1sz_mad_20200610.pdf

Elektromos kerékpárok a Speedbike webáruházban:

https://speedbike.hu/fotermekkategoria-1122/elektromos-kerekpar/e-bike-1226